Asiakascaset

Helen Sähköverkot – avainten säilytysjärjestelmällä riskit alas

Helen Sähköverkoilla on noin 30 000 asiakaskohdetta, 2 000 muuntamoa ja kymmeniä sähköasemia. Näiden palvelemiseksi Helen ostaa ammattiosaamista useilta eri urakoitsijoilta. Töiden sujuva suorittaminen edellyttää, että palvelun tuottajilla on asiakkaan avaimet käytössään. Helenillä avainten käyttäjiä on satoja.

”Huomasimme avainuudistusten yhteydessä, että avainten hallinta ei ollut riittävän tarkkaa. Avaimia oli hukassa ja niitä oli siirretty hallinnon tietämättä henkilöltä toiselle. Halusimme löytää tähän ratkaisun, jossa henkilökohtaisista avaimista voitaisiin luopua töiden kärsimättä”, kertoo Helen Sähköverkon kunnossapitopäällikkö Mika Hinkkanen.

”Kartoitimme erilaisia moderneja ratkaisuvaihtoehtoja (mm. avaimeton sähköinen lukitusratkaisu) ja mietimme myös miten hallita avaimia paremmin perinteisin ratkaisuin. Olennaista oli, että halusimme välttää menneisyydessä tapahtuneet virheet ja saada selkeän muutoksen avainten hallintaan. Etänä hallinnoitava Traka-säilytysjärjestelmä täytti nämä kriteerit, joten valitsimme sen”, kuvaa Mika Hinkkanen Helenin hankintaprosessia.

Ensimmäiset Traka -kaapit hankittiin jo vuonna 2002. Järjestelmää on laajennettu aina tarpeen mukaan, kun Helen Sähköverkolle on tullut uusi merkittävä palveluntuottaja.

”Järjestelmän asentaminen urakoitsijoiden kohteeseen vaatii eri palveluntuottajien käyttöä, jotta mm. tietoliikenne saadaan toimivaksi. Olemme vuosien saatossa kehittäneet sekä käyttöönottoa että laatuasioita yhdessä Finnturvan kanssa. Nimetyt Helenin pääkäyttäjät vastaavat käytännön tasolla järjestelmästä. Pääkäyttäjiä on koulutettu yhdessä toimittajan kanssa ja käyttö on iloksemme saatu sujuvaksi ja ongelmattomaksi”, Mika Hinkkanen kertoo kokemuksista.

“Trakan käyttöönoton jälkeen avainten hävikki on ollut hyvin minimaalista. Avaimet eivät ole rikollisten saatavilla juuri missään, kun niitä käytetään ja säilytetään käyttäjillä pääsääntöisesti työaikana. Järjestelmän ylläpito työllistää jonkin verran enemmän perinteiseen avaintenjakeluun verrattuna. Avainten käyttöön pääsy voidaan tosin tehdä etänäkin. Avainten määrä on pienempi kuin ennen, väärinkäytökset ja hävikki ovat vähentyneet”, jatkaa tyytyväinen Mika Hinkkanen.

Helen Sähköverkko Oy:n palveluntuottajat käyvät päivittäin asiakastiloissa ja ovat näin ollen työssään Helen Sähköverkon edustajia. ”Avainkaappien hankinta on meillä perustunut riskien hallintaan. Riskeissä puhutaan tietysti rahasta, mutta meille tärkeitä ovat myös imagolliset asiat. Emme halua, että meidän takiamme asiakkaamme joutuisivat pelkäämään tilojensa turvallisuuden puolesta. Olemme aikanaan, ennen Trakan käyttöönottoa, joutuneet vaihtamaan lukuisia asiakastilojen lukkoja.” havainnollistaa Mika Hinkkanen järjestelmään liittyviä taloudellisia puolia.

”Traka on toimiva ratkaisu yrityksille, joilla on useita urakoitsijoita ja satoja avainten käyttäjiä”, suosittelee Mika Hinkkanen.

 

Tutustu tuotteisiin

Ota yhteyttä

Oheisella lomakkeella voitte jättää meille yhteydenottopyynnön tuotteisiimme ja palveluihimme liittyen, otamme teihin yhteyttä mahdollisimman pian. Voitte myös soittaa tai lähettää sähköpostia.
Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia käyttää.

Tietosuojaselosteesta voit lukea, miten käsittelemme antamiasi tietoja.
Selosteen löydät täältä

Vaihde

0207 519 719
lvs.info@loomis.com

Myynti

0207 519 719
lvs.myynti@loomis.com

Huolto

0207 519 707
lvs.huolto@loomis.com

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.